Kurczaka zawsze ważysz przed obróbką, w czym problem jak to nie wiesz jak to obliczyć? Wliczasz 170g mięsa z piersi z kurczaka i wrzucasz tłuszcz, który użyłeś do smażenia. A co do tigerów i innych tego typu napoi - jak chcesz coś zrobić dla smaku to zblenduj mleko z bananem, dodaj whey i masz koktajl :-) Ja osobiście takich napoi nie polecam, [...]
[...] lub sorbet, zamiast ciasta i ciasteczek -NIe zamawiaj frytek bo smażą je na wielokrotnie podgrzewanym tłuszczu. Pare produktów, których należy unikać: - niektóre tłuszcze do smażenia i smarowania, krakersy, herbatniki, chipsy, ciasta nadziewane masą tłuszczową, majonezy, śmietanki w proszku, produkty smażone na wielokrotnie podgrzewanym tłuszczu( [...]
[...] czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo oleje tłoczone na zimno powinniśmy stosować tylko na zimno (do sałatek, sosów itp.), natomiast tłoczonych na ciepło można używać do smażenia, gotowania, pieczenia, ale również na zimno, do sałatek. Tę zasadę należy stosować do wszelkich olejów, także do oliwy i oleju rzepakowego." hmm i teraz mam mętlik [...]
Siema! Kolego, kup sobie smalec(do smażenia), będzie tanio. Zrezygnuj z chudych mięs na rzecz udźców i podudzi kurczaka, czy tam indyka. Zacznij jeść jak na LC przystało. Ćwicz daną grupę mięśni co 5 dni. Korzystaj z lustra, wagą się mniej przejmuj. Wyjdź z 3500, tnij po 100 co tydz, jak zacznie się coś dziać to dalej nie tnij(możesz 50 dorzucić). [...]
[...] nie właściwych potraw. Chodzi mi o to że jak ja sobie tak biegam i trenuje i coś tam spale a później przychodzi obiad i pożeram schabowczaka. Jak np zacznę jeść więcej warzyw, używać tej całej Oliwy z Oliwek do smażenia oraz przyjmować mniejsze porcje to organizm straci tendencje do tycia, brzuch się spali a waga zostanie mniej więcej taka sama?
co do smazenia moze dodam od siebie, jak sie to umiejetnie robi, to mniej szkodzi, ale lepiej jest nie robic tego codziennie. Bo mimo wszystko, jeden ma takie geny inny siakie i jednemu to szybciej zaszkodzi, inne później. Bo myślicie ze skad sie biorze większość tych chorób?:) (pomijam srodowisko i kozie grypy). Jak mawiała moja pani z iologii: [...]
[...] ilość omega3. Ja bym się więc nie nastawiała na jeden zamiennik, tylko 2-3. Te droższe i lepsze lepiej jeść tylko na surowo (do sałatek, polewać ziemniaki czy kasze), a do smażenia, pieczenia mieć inny, który wytrzymuje wyższe temperatury. Dobrze, żeby na co dzień jeść łyżkę-dwie tłuszczu z omega3. Czyli np. olej z awokado czy lniany z wysoką [...]
[...] i smacznie. Glukoze połknąłem, jak już pisałem, jednorazowo. Wcześniej cukru nie widziałem na oczy dobre kilka lat jako, że nie używam go w ogóle. Masła używam tylko do smażenia naleśników, jeżeli takie robie, bo na smalcu ciężko je umażyć. Natomiast jasne, że 100 gram orzechów to zdrowa przesada. Nie sądze jednak, ze od jednorazowego [...]
Olej rzepakowy nadaje się tak do smażenia (rafinowany), jak i (przede wszystkim) jadania na surowo. Warto do surówek kupić olej bio, tłoczony na zimno, nierafinowany. Ma wiele zalet, np. jest dobrym źródłem wit.E, ma bardzo dobre proporcje kwasów tłuszczowych, mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Natomiast dziwna jest Twoja logika WnMPapa, że [...]
[...] ZBEDNY. DAJ WWZLOZONE+BIALKO+MINIMALNIE TLUSZCY NP. RYZ BRAZOWY+RYBA+LYZKA OLIWY.. posiłek 5: mięso: kurczak gotowany/pieczony, wołowina, rybka gotowana/surowa/smażona. do smażenia można użyć oliwy z oliwek. dodatek: ryż/kasza/makaron trochę warzyw WRAZYWAA TU ZBEDNE. posiłek 6: owoce, jakiś jogurcik albo kanapki. coś z węglami, żeby szybciej [...]
Potrzebuje tej maki na chleb kefirowy. Mam pytanie co do samej maki razowej. Da sie zrobic tylko z niej nalesniki? i czy mozna jej uzywac jako panierki do ryb? ogolnie i czy ogolnie nadaje sie do smazenia?
[...] ! Generalnie parę osóbek dało się ponieść czego się obawiałem i dlatego też zaznaczyłem, żeby nie odbiegać od sedna pytania :D Wiem, że olej kokosowy jest rewelacyjny do smażenia a chociażby taka oliwa z oliwek czy rzepak lepiej stosować na zimno zresztą w przykładzie wymienionym nawet podałem właśnie olej kokosowy jednak nie ma co się [...]
[...] a nie gotowe dania. Na chłopski rozum, łatwo dojść do wniosku, że wpisując jajecznicę nigdy nie będziesz wiedział ile tak naprawdę masz w posiłku tłuszczów użytych do smażenia. Parówki to produkt mocno przetworzony. Jak zjedz okazyjnie, to ok, jednak nie jako stałe źródło kalorii w diecie. [...]
[...] nie ustalono jeszcze maksymalnego bezpiecznego spożycia jaj bowiem zasobne są w aminokwasy siarkowe, zatem trzeba również z tym uważać. Kolejna sprawa, masło klarowane do smażenia z pewnością się nadaje, jednakże jest zasobne w cholesterol, który łatwo się utlenia i zamienia w szkodliwe związki, innymi słowy nie jest tłuszczem niezniszczalnym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Oliwy z oliwek daje kapkę do smażenia jajek jak i mięsa. Chcę trochę zredukować tłuszcz ale bez przesady. Najważniejsze jest dla mnie samopoczucie. Czy taka dieta ma sens na dłuższą metę? Czy należy robić masę później redukcje i tak w koło.
jeszcze mam ogólne pytanie techniczne nie zwiazane z tortilla ;-) czy jezeli robie sobie jakas tam mase (zmiksowane jedzenie) i dodam do niej bezposrednio oleju i wymieszam razem to czy jest potrzeba uzywania dodatkowej porcji oleju do smazenia tej masy, czy po prostu ten dodany do niej olej sprawi, ze to wszystko nie poprzywiera do patelni / nie [...]